open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Velež srušio Želju i zakazao finale protiv Zrinjskog
Fudbaleri Veleža plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine, a za trofej će se 17. maja boriti protiv gradskog rivala Zrinjskog. 
19.04.2023. u 20:20
get url
text

{$galerijaFotografija}

Rođeni su večeras na Grbavici srušili Željezničar (2:1) i tako potvrdili trijumf iz prvog meča, te zakazali duel sa gradskim rivalom. 

Željezničar nije mogao ni zamisliti bolje otvaranje utakmice. Nakon terenske inicijative Plavi su poveli u 6. minuti. Štilić je izbacio Santosa, on odigrao povratnu loptu za Beću koji sa desetak metara pogađa mrežu nemoćnog Hadžikića.

Dvije minute kasnije navijači Želje odali su počast Mirzi Raščiću, koji je ubijen prije osam godina.

- Mi smo Željni, Željo je Raš - pisalo je na paroli uz boldirana plava slova koja označavaju nadimak Raščića, ubijenog navijača Plavih.

Velež je izjednačio u 16. minuti. Odbrana Želje se poigravala, poklonili su korner gostima nakon kojeg dosta čudan gol postiže Zvonić. Kapiten Veleža je šutirao glavom sa 12, 13 metara, a lopta je završila u mreži iza leđa nemoćnog Bendera.

Mogli su Rođeni pet minuta kasnije i do potpunog preokreta, ali je udarac Šikala završio pored gola. Do kraja poluvremena pokušao je i Haskić glavom, ali je njegov udarac zaustavio Bender.

U 54. minuti Vehabović je pokušao iz slobodnjaka, a Bender je uz dosta muka zaustavio njegov pokušaj. Odmah u narednom napadu na drugoj strani Santos je uposlio Amoaha koji je bio usamljen, ali je glavom šutirao pored gola.   

U 65. minuti dobru akciju odigrali su domaći, a sjajan udarac Santosa još bolje brani Hadžikić. Sedam minuta kasnije gosti stižu do preokreta. 

Anđušić je izbjegao ofsajd zamku i na proigravanje Haskića matirao loše postavljenog Bendera.

Do kraja meča domaći nisu uspjeli da stignu do preokreta.

Rezultat

Željezničar - Velež 1:2 (prvi meč 0:1)

Željezničar, Velež, 19.04.2023
1 od 32
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.