open-navfaktor-logo
search
Dokle je stigla gradnja
Vlada FBiH je dala osam miliona KM za bazen u Mostaru, Naša stranka je HDZ-u dala poziciju gradonačelnika
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine ove godine izdvojila je iz federalnog budžeta 8.000.000 KM za gradnju bazena u Mostaru. 
16.08.2022. u 10:19
get url
text

VEZANI TEKST - Premijer Novalić čestitao Lani Pudar, pozvao da se ubrza izgradnja bazena u Mostaru

Iznos od osam miliona KM je predviđen je za: Troškove uređenja zemljišta 200.000 KM, za troškove revizije idejnog rješenja 30.000 KM, za tehnički tim i usluge nadzora izgradnje 233.800 KM, te za usluge izvođača radova 7.536.200 KM.

- Obaveza vlasti je da se oduže najboljim ambasadorima države Bosne i Hercegovine u svijetu, a kakav je i šesnaestogodišnja mostarska plivačica Lana Pudar - kazao je prije dva mjeseca federalni premijer Fadil Novalić te pozvao na što bržu izgradnju gradskog bazena u Mostaru.  

- Očekujem da ćemo uskoro imati povratnu informaciju od gradskih vlasti Mostara o tome dokle se stiglo sa pripremama izgradnje mostarskog bazena za koji je Vlada Federacije BiH izdvojila osam miliona KM. Novac smo osigurali, pozivam ih da požure. Nema vremena za čekanje. Naši talenti ne zaslužuju da čekaju - izjavio je premijer Novalić.

VEZANI TEKST - Gore društvene mreže, ovo su reakcije na izbor gradonačelnika Mostara

Vlada FBiH je osigurala i iznos od 3,5 miliona KM planiran za izgradnju Sportske dvorane Mostar, a koju provodi Direkcija za izgradnju KSC u Mostaru. Od ukupnog iznosa se za tehnički tim i usluge nadzora izgradnje odnosi 105.000 KM, a za usluge izvođača radova 3.395.000 KM.

Na čelu Grada Mostara je Marijo Kordić, HDZ-ovac. Kordić je u februaru 2021. postao novi gradonačelnik Mostara zahvaljujući samo jednom glasu više u odnosu na protukandidata Zlatka Guzina iz Koalicije za Mostar. Kordić je imao 17 glasova vijećnika, Guzin 16.

Presudila je Naša stranka, tačnije vijećnice Naše stranke Boška Ćavar i Irma Baralije koje su kod glasanja bile suzdržane što je bilo presudno za izbor Kordića za gradonačelnika. 

VEZANI TEKST - Oglasio se i Kojović: Nosim odgovornost za glasanje naših vijećnica u Mostaru

- Čestitke Lani Pudar na osvojenoj bronzanoj medalji na EP koje se održava u Rimu! Ne zaboravimo da smo danima svjedoci govora mržnje na društvenim mrežama vezano za odluku Amine Kajtaz da potraži bolje uvjete za rad i trening od onih koje je imala u Mostaru.

Sve dok ne izglasamo vlast koja će stvarno, primjerima pokazati da je odlučila ozbiljno uložiti u sport, vlast koja će napraviti uvjete zbog kojih će mladi sportaši, ali i svi drugi ostajati ovdje, nemamo pravo ljutiti se na one koji odlaze - rekao je Amel Lizde iz mostarske Naše stranke. 

Imajući u vidu da je Vlada FBiH, na čijem je čelu SDA-ov Fadil Novalić, osiguralo novac za gradnju bazena u Mostaru, Naša stranka bi po logici stvari trebala pitati Marija Kordića, čiji su izbor omogućili, šta se dešava sa gradnjom bazena. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.