open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Željezničar sa dva igrača više tek u finišu slomio Leotar
Fudbaleri Željezničara teže od očekivanog savladali su Leotar sa 2:1 u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine.  
18.02.2023. u 17:53
get url
text

Izabranici trenera Edisa Mulalića imali su dva igrača više, ali su do trijumfa stigli golom u 87. minuti. 

Plavi su, nošeni podrškom sa tribina, od prve minute krenuli svim silama ka golu Leotara. Redale su se prilike, ali Krpić, Drljo, Štilić, Amoah... nisu bili precizni. I onda zamalo kazna.

Najbolju priliku u prvoj polovini prvog dijela imao je Leotar. Igrala se 19. minuta kada je Miloš Aćimović uhvatio volej i savladao Bendera, ali se ispriječio okvir gola.

No, deset minuta kasnije Želji nije pomogao ni okvir gola. Galić je loše reagovao i lopta se odbila do Aćimovića čiji prvi udarac je izblokiran. Međutim, iz druge je bio precizan i pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa za 0:1 i aplauz na Grbavici.

U 34. minut Željo je mogao do izjednačenja, ali je Drljo pogodio stativu. Isti igrač je okvir gola pogodio i u 39. minuti. Ipak, minut kasnije navijači Želje su se radovali.

{$galerijaFotografija}

Amoah je probio lijevu stranu, odigrao povratnu za Krpića koji šutira glavom i u ruku pogađa Đurića. Sudija Topuzović bez razmišljanja pokazuje na bijelu tačku, a stoperu Leotara put u svlačionicu. Siguran sa bijele tačke bio je Štilić.

U nastavku susreta Željezničar je krenuo po gol i pobjedu, redale su se prilike preg golom Puletića, ali lopta nije htjela u gol. U 60. minuti Leotar je ostao sa devet igrača, jer je prilikom izlaska iz igre Božo Prusina dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Uslijedili su još jači napadi Plavih, ali je odbrana tima iz Trebinja odolijevala do 87. minuta. 

Tada se Andrija Drljo namjestio na lijevu i fenomenalnim golom donio olakšanja domaćim. Ujedno, to je bio i konačan rezultat, pa će Željezničar nastaviti takmičenje u četvrtfinalu Kupa BiH.  

Rezultati

Rudar Prijedor - Borac 1:1 (7:6 nakon penala)

Zvijezda - Rudar Kakanj 3:1

Željezničar - Leotar 2:1

_DSC2576.JPG
1 od 24
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.