open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Željo vodi bitku za Evropu, Igmanu potrebni bodovi za opstanak
Fudbaleri Željezničara večeras od 20 sati dočekuju Igman u posljednjem duelu 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
02.05.2023. u 07:50
get url
text

Plavi nastavljaju borbu za plasman u Evropu i u ovaj meč ulaze sa šeste pozicije i 42 boda.

Igman se nalazi na 11. mjestu sa 29 osvojenih bodova, tako da su timu iz Konjica potrebni bodovi u borbi za opstanak u elitnom rangu bh. fudbala.

Nermin Bašić, trener Plavih, najavio jučer je najavio ovaj duel.

- U fazi smo gdje je svaka naredna utakmica finalna. Ekipa se dobro rekuperirala poslije utakmice u Banja Luci, svjesni su momci važnosti svake utakmice i protiv Igmana će biti zahtjevna utakmica. Igman je jako dobro posložen, ima iskusne igrače i znaju se nositi pod pritiskom.

Imaju odličnog trenera koji je za ovu ligu fenomenalan. Očekujem tešku i zahtjevnu utakmicu, ali i pozitivnu reakciju ekipe. Nadam se da ćemo biti pravi i da zajedno sa našim navijačima idemo do pobjede - kazao je Bašić.

U tim Željezničara se vraćaju Amoah i Jašarević, a u rosteru Plavih za ovaj dudl neće biti kartoniranog veziste Armina Hodžića.

- Nedostajala su nam dva igrača, a morali smo i rotirati. Nemamo vremena za normalne treninge, raspored je takav kakav jeste. Imamo širok kadar, a nedostajat će nam sutra Armin Hodžić.

Svi ostali su na raspolaganju, te neće biti kalkulacija. Najspremniji će istrčati od prve minute - dodao je trener Plavih.

 
 
 
 

 

U dva dosadašnja meča ova dva tima po jednom su se radovali i jedni i drugi.

Pravdu na ovom meču dijelit Sabrija Topalović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.