Priznanje

Zlatna plaketa dodijeljena Salki Bukvareviću

Sa dodjele Zlatne plakete

Danas je Organizacija šehida i poginulih boraca Tuzle dodijelila priznanje federalnom ministru za boračka pitanja Salki Bukvareviću

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Grada Tuzla obilježilo je danas 25 godina postojanja, a obilježavanju je prisustvovao i Salko Bukvarević, federalni ministar za boračka pitanja. Položeno je cvijeće na spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima 1992-1995. na Slanoj Banji, te je održana svečana akademija na kojoj je Bukvareviću uručena i Zlatna plaketa za sve što je do sada učinilo Ministarstvo za ovu populaciju.

- Naša trajna zadaća je briga o ovim porodicama jer su njihovi očevi, majke, braća, sestre dali najviše što su mogli za odbranu države Bosne i Hercegovine, svoje živote. Oni su branili sve građane i hiljadugodišnju tradiciju suživota na ovim prostorima. Tuzla kao jedan od najvažnijih centara u našoj državi je dala ogroman doprinos u odbrani BiH. Imali smo korpus koji je držao najveću slobodnu teritoriju. Briga o ovim porodicama nikada nije dovoljna. Danas stavljamo u prioritet zapošljavanje djece šehida i poginulih boraca. Sva djeca šehida i poginulih boraca trebaju dobiti priliku za zaposlenje, to je najmanje što mi možemo uraditi - istakao je Bukvarević.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga