Borba sa koronom

Znak pažnje: Merhamet počastio ručkom zdravstvene radnike u Travniku

FOTO: Merhamet

Regionalni odbor Merhameta Travnik, u svojoj Narodnoj kuhinji, pripremio je ručak za doktore i medicinske radnike koji neposredno rade na liječenju pacijenata zaraženih virusom korona. 

Ručak je podijeljen za 85 medicinskih timova u Kantonalnoj bolnici Travnik, Bolnici za plućne bolesti, kao i u Hitnoj pomoći u Travniku.

- Ovo je simbolični znak pažnje prema našim vrijednim doktorima i ostalom medicinskom osoblju. Ovim gestom Merhamet je želio da iskaže zahvalnost za njihov požrtvovan rad na liječenju građana općine Travnik koji su zaraženi virusom korona - kazao je predsjednik HO Merhamet MDD Kenan Vrbanjac. 

Prema njegovim riječima, i ostali Merhametovi regionalni odbori organizirat će slične akcije na svojim područjima. 

- Nakon akcije Regionalnog odbora Merhameta Travnik, sličan korak će napravit i ostali naši regionalni odbori. Naime, svaki Merhametov regionalni odbor će u svojim kuhinjama pripremiti kvalitetne tople obroke za ljekare i medicinske timove koji su neposredno angažirani u liječenu pacijenata zaraženih virusom COVID-19. To je najmanje što možemo učiniti za naše hrabre ljekare i medicinsko osoblje koji su na prvoj liniji fronta u borbi sa pandemijom virusa korona. Na ovaj način, Merhamet svima njima odaje priznanje i počast koju su oni svojim požtvovanim radom zaslužili - kazao je Vrbanjac.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga