open-navfaktor-logo
search
Ozbiljno do kraja
Zrinjski protiv Slobode: Memija otkrio tajnu uspjeha Mostaraca i pozvao navijače na zabavu
Zrinjski je u prošlom kolu i matematički osigurao titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a uprkos tome Mostarci najavljuju da će i predstojeće četiri utakmice shvatati ozbiljno.
04.05.2023. u 13:59
get url
text

- To se podrazumijeva. Mi ne bismo bili na ovoj poziciji da nismo svaku utakmicu shvatali ozbiljno i da nismo uvijek davali svoj maksimum. Tako će biti i ostale četiri utakmice. Naravno, imamo i tu bitnu utakmicu (finale Kupa BiH, op. a.) u kojoj ćemo dati sve od sebe i nadam se da će biti dupla kruna - rekao je Kerim Memija, prvotimac koji je nedavno stavio potpis na novi ugovor sa Zrinjskim.

Na pitanje šta je tajna uspjeha Zrinjskog, Memija je odgovorio:

- Može biti dosta toga, ali mislim da je to zajedništvo. Svi smo jedna velika porodica, brinemo jedni o drugima i to se odrazi na terenu.

Ponovio je da je cilj kluba dupla kruna, odnosno trijumf nad Veležom u finalu Kupa BiH zakazanom za 17. maj na stadionu Bilino polje u Zenici.

Prije toga, Zrinjski ima premijerligaške obaveze, a prva je u subotu kada na stadionu Bare u Čitluku gostuje tuzlanska Sloboda kojoj gori pod nogama. U Zrinjskom taj meč planiraju iskoristiti da s navijačima proslave novi naslov prvaka BiH.

- Pozvao bih sve navijače da dođu u što većem broju, da se poslije utakmice svi zajedno zabavimo, da nam bude lijepo, da slavimo - poručio je Memija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.