open-navfaktor-logo
search
Zaplijenjene marke i euri
Akcija MUP-a TK: Uhapšeno sedam osoba zbog nelegalne trgovine devizama i pranja novca
Na području Srebrenika i Brčkog uhapšeno je sedam osoba koje se sumnjiče za nedozvoljeno bavljenje bankarskom djelatnošću i pranje novca. Po nalogu postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, uhapšeno je sedam osoba, šest s područja Srebrenika i jedna s područja Brčko Distrikta, i to M.B. (62), Š.Č (60), M.S. (54), E.S. (65), Z.O. (59), K.A. (58) i M.M. (63).
09.05.2023. u 15:51
get url
text
Privođenje uhapšenih
Privođenje uhapšenih

Nezavnično saznajemo da se radi o grupi koja je nelegalno kupovala i prodavala devize.

Policajci iz Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, nakon višemjesečne istrage, koju su provodili pripadnici Odsjeka za borbu protiv organizovanog i kompjuterskog kriminaliteta i Odsjeka za kriminalističko - obavještajnu podršku, danas su u saradnji sa Policijom Brčko distrikta, postupajući po naredbama Općinskog suda u Srebreniku, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva TK, koje rukovodi istragom, izvršili pretrese na više lokacija na području Srebrenika i Brčkog.

Pretreseni su osumnjčeni i njihovi stambeni i pomoćnih objekti, vozila koje koriste, a pronađeni su mobilni telefoni, veća količina novca u različitim valutama i apoenima, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela za koja se navedena lica sumnjiče.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu s dokazima, biti predati Kantonalnom tužilaštvu TK na dalje postupanje.

{$galerijaFotografija}

mup-tk-reket-hapsenje (1).JPG
1 od 19
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.