open-navfaktor-logo
search
Ko je odgovoran
Bombardovana baza proiranskih snaga u Iraku
U saopćenju, Hashed al-Shaabi je naveo da je "eksplozija" nanijela "materijalne gubitke" i žrtve, ne precizirajući broj ranjenih.
20.04.2024. u 10:54
get url
text
Nekoliko ljudi ranjeno je tokom noći u "bombardiranju" iračke vojne baze u kojoj se nalazi koalicija proiranskih naoružanih grupa, izjavila su dva sigurnosna izvora u subotu rano ujutru.
Eksplozija su se čule u vojnoj bazi Calso u provinciji Babilon južno od Bagdada, gdje su stacionirane iračke narodne mobilizacijske snage, ili Hashed al-Shaabi, prema izvoru iz ministarstva unutrašnjih poslova i vojnom zvaničniku.
Zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova saopćio je da je u "zračnom bombardovanju" jedna osoba poginula, a osam ranjeno, dok je vojni izvor izvijestio da su tri iračka vojna lica ranjena u napadu.
U saopćenju, Hashed al-Shaabi je naveo da je "eksplozija" nanijela "materijalne gubitke" i žrtve, ne precizirajući broj ranjenih.
Grupa je potvrdila da su pogođene njene prostorije u vojnoj bazi i da su na lice mjesta poslani istražitelji.
Odgovarajući na pitanja AFP-a, sigurnosni izvori nisu željeli da identifikuju ko je odgovoran, niti da kažu da li je to bio napad dronom.
- Eksplozija je pogodila opremu, oružje i vozila - rekao je izvor iz ministarstva.
Nije bilo trenutnog preuzimanja odgovornosti.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.