open-navfaktor-logo
search
Jedinstven korpus
Bošnjačko nacionalno vijeće zahvalilo BiH na pomoći Sandžaku
Bošnjačko nacionalno vijeće uputilo je zahvalnost državi Bosni i Hercegovini na pomoći u medicinskom osoblju koja danas stiže u Novi Pazar.
10.07.2020. u 12:57
get url
text

- Ovi iskusni zdravstveni radnici će pomoći zdravstvenim ustanovama u Sandžaku da se izbore sa rastućim brojem slučajeva koronavirusa. U ime Bošnjaka i svih građana Sandžaka zahvaljujemo se predsjedavajućem Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću, ostalim bosanskim zvaničnicima, bh. diplomatiji te cjelokupnoj bosansko-hercegovačkoj javnosti na istrajnom zalaganju da se dozvoli dolazak medicinskog osoblja iz Bosne i Hercegovine u Sandžak - navodi se u saopćenju Bošnjačkog nacionalnog vijeća. 

Rečeno je i kako pomoć u medicinskom osoblju naročito znači jer dolazi iz Bosne i Hercegovine, matice svih Bošnjaka.

- Bošnjaci Sandžaka i Bošnjaci u BiH čine jedinstveni nacionalni korpus. Bošnjačko nacionalno vijeće se zahvaljuje i svim građanima i organizacijama iz Bosne i Hercegovine na pomoći u medicinskoj opremi koja svakodnevno dolazi u Sandžak. Bošnjačko nacionalno vijeće izražava nadu da će ljekari iz Bosne i Hercegovine pomoći svojim kolegama u Sandžaku u borbi protiv virusa te da će se kriza zdravstvenog sistema u Sandžaku brzo prevazići - navodi se u saopćenju BNV-a.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.