open-navfaktor-logo
search
Zastrašujuće poruke
"Božić je, pucaj u džamije": Nastavljeni izljevi fašizma u Priboju
Nakon što je jučer objavljena fotografija na kojoj se vidi da je na jednoj zgradi u Priboju osvanuo genocidni grafit kojim se veliča ratni zločinac Ratko Mladić, pojavila se još jedna, a zatim i snimak na kojem se također vide izljevi fašizma i genocidne poruke, nastale u toku noći sa 6. na 7. januar u tom gradu.
08.01.2022. u 13:17
get url
text

Na jednoj fotografiji se vidi natpis "Ratko Mladić heroj", dok na drugoj "Od Priboja pa do Haga, svi su uz Ratka generala".

Ratko Mladić je presuđeni ratni zločinac za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, te se ovakvim izljevima fašizma sakrivenim pod lažni "patriotizam" Bošnjacima u Priboju, Sandžaku i Srbiji, šalje stravična poruka.

Na snimku se vidi desetak mladića koji također u noći na sam Božić pjevaju "Božić je, Božić je, pucaj u džamije", umjesto "pucaju prangije" kako glasi izvorna pjesma.

No, ni tu nije kraj. Na društvenim mrežama u istoj noći osvanule su uvrede i prijetnje pribojskim imamima, izrečene u javnoj komunikaciji policajaca Vladimira Simića i Aleksija Pešterca.

Blaga ili nikakva reakcija države na fašističke i genocidne izljeve u Priboju od prije samo nekoliko dana, počinjene od policijskih službenika, zasigurno je doprinijela nastanku novih i dala vjetar u krila svima onima koji fašizam, genocid i mržnju prema komšijama Bošnjacima nose u srcu, da to javno i ispolje, piše sanapress.info.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.