open-navfaktor-logo
search
Najava iz Vlade
Danas odluka: Hoće li i bh. državljani moći ući u Hrvatsku bez ograničenja?
Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović najavio je mogućnost uvođenja olakšica kada je u pitanju ulazak državljana Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.
28.06.2021. u 13:50
get url
text

VEZANI TEKST - Državljani Srbije sada u Hrvatsku mogu bez ograničenja, bh. građani i dalje otežano

- Danas epidemiološka služba raspravlja o prelasku granice, bit će predstavljeno na Štabu pa ćemo donijeti odluku kako će se od 1. jula prelaziti granice. Sad je cijela Evropa u zelenom i dosta je trećih zemalja u zelenom, ali svaka zemlja može odlučiti kako će se prelaziti njezine granice.

Danas će na odboru biti i Bosna i Hercegovina. Kada govorimo o državljanima trećih zemalja, mislim da se danas uvrđuje lista tih sigurnih zemalja. Mislim da će od danas na toj listi biti i BiH. Zemlje koje su u zelenom, a iz tih zemalja se ulazi u Hrvatsku, neće se tražiti dodatne potvrde ili garancije. Što se tiče boravka u Hrvatskoj, to je nešto o čemu se razgovara i o tome će se obavijestiti javnost - izjavio je Božinović, prenosi dnevnik.hr

Podsjetimo, državljani Srbije u Hrvatsku mogu ući bez ograničenja, odnosno pod istim uvjetima koji su bili na snazi prije mjera uvedenih radi sprečavanja širenja koronavirusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.