open-navfaktor-logo
search
Debakl na izborima
Draginja Vuksanović Stanković napušta politiku: Pogledajte šta je svojevremeno poručila Oliveru Varhelyiju
Draginja Vuksanović Stanković, kandidatkinja Socijaldemokratske partije, doživjela je debakl na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, osvojivši svega 3,2 posto glasova.
20.03.2023. u 14:09
get url
text

VEZANI TEKST - Vuksanović Stanković: Ne može crkva biti veća od države niti se može negirati genocid u Srebrenici

Zbog toga je u izbornoj noći objavila da podnosi ostavke u SDP-u, ali i da će napustiti funkciju zastupnice u Skupštini Crne Gore. Kako je istakla, sada će se posvetiti obavezama na fakultetu i poziciji profesorice na Pravnom fakultetu u Podgorici. 

Tokom političke karijere bila je osvjedočeni prijatelj Bosne i Hercegovine. No javnost u regiji pamtit će je i po poruci komesaru za proširenje Evropske unije Oliveru Varhelyiju još 2020. godine koju je uputila s skupštinske govornice.

- Ne mogu, a da ne završim diskusiju sa onim što smo čuli od Varhelyija. Dobro je da je dobio knjige od članova Predsjedništva SDP-a. Kad neko ima znanje, nema potrebu da viče, galami, p....

Bolje bi bilo Varhelyiju da se manje p...., a više pročitao o historiji Crne Gore. Biti na tako važnoj poziciji, a ne znati osnovne lekcije o historiji Crne Gore je sramota za one koji su ga predložili. Ne postoji evropski zvaničnik kojem ćemo dozvoliti da poništava historiju Crne Gore i ovog naroda -  poručlla je Vuksanović Stanković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.