open-navfaktor-logo
search
Ne mari za živote
Hamas: Netanyahu izbjegava sporazum o prekidu vatre kako bi nastavio genocid u Gazi
Član političkog biroa Hamasa Izzat al-Risheq je uputio saopćenje povodom Netanyahuove izjave da je Izrael "spreman za djelimični sporazum" u Gazi
AUTOR: Anadolija
25.06.2024. u 09:19
get url
text
Član političkog biroa Hamasa Izzat al-Risheq izjavio je da izraelski premijer Benjamin Netanyahu izbjegava sporazum o prekidu vatre kako bi nastavio genocid u Gazi.
Al-Risheq je uputio saopćenje povodom Netanyahuove izjave da je Izrael "spreman za djelimični sporazum" u Gazi.
Al-Risheq je kazao da "Netanyahuova izjava o djelimičnom sporazumu i nastavku napada pokazuje da on laže porodice zarobljenika i da ga nije briga za živote djece".
- Netanyahuov stvarni stav je da ne želi postići sporazum, želi da izbjegne prekid vatre kako bi dobio na vremenu i nastavio genocid - rekao je Al-Risheq.
Pozvao je američku administraciju da prestane podržavati Netanyahua i izvrši pritisak na njega da zaustavi rat u Pojasu Gaze.
Više od 37.500 Palestinaca je ubijeno u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra prošle godine, većinom žena i djece, a oko 86.000 je ranjeno, prema lokalnim zdravstvenim vlastima.
Izrael je optužen za genocid na Međunarodnom sudu pravde, čijom je najnovijom presudom izraelskim vlastima naloženo da odmah zaustave svoju vojnu operaciju u južnom gradu Rafahu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.