open-navfaktor-logo
search
O slanju tenkova
Milanović: Sretno Njemačkoj, možda u ratu s Rusijom prođu bolje nego prije 70 godina
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je danas posjetio firmu AD Plastik odakle se i obratio javnosti. Rekao da je to uspješna firma koja posluje u nekoliko zemalja, ali i u Rusiji gdje je im je oduzeta imovina i da je to danas "normalno".
26.01.2023. u 18:02
get url
text

- To govorim jer je to tako, a ne zato što uzimam stranu, i to vrijedi za inače - rekao je.

Što se tiče slanja zapadnih tenkova u Ukrajinu, kaže kako će to produžiti rat.

- Ako se Amerika i Rusija ne dogovore, a to nije na vidiku, rat se neće zaustaviti. Nekako se nadam da traju nekakvi razgovori, ili ćemo lagano prema trećem svjetskom ratu za koji neki misle da su već počeli, ali ja sam malo suzdržan. Što se tiče tenkova, i ruski i američki gore isto - rekao je, prenosi N1 Hrvatska.

- Vojno Hrvatska nikako ne treba pomagati. Želite li da uđemo u rat? Ja sam citirao ukrajinskog ministra koji je rekao da je to proxy rat. Ja sam samo ponovio njegove vijesti. I onda smo slušali kako me hvali Lavrov, međutim nakon nekoliko dana njemačka ministrica vanjskih poslova kaže da moramo biti jedinstveni jer, citiram, mi smo u ratu s Rusijom. Ja to nisam znao. Možda je Njemačka u ratu s Rusijom opet, ali sretno im, možda prođu bolje nego prije 70-ak godina - rekao je.

- I sada očekujem da je pohvale naša piskarala iz handžar medije ili da joj Lavrov dodijeli orden i da je zaprosi, a da im Radman bude kum. Sad smo od Zelenih, koji su bili pacifistička stranka i antiamerička, i antiruska, čuli da smo i mi u ratu. Mi nismo u ratu, Rusija i Amerika su u ratu, ali Njemačka nije i neće ih se ništa pitati, a možda i bolje jer smo vidjeli što su radili s rezolucijom o BiH - rekao je.

- Možda ti tenkovi izgore, možda dođu do Krima, ali bez Hrvatske. Ja ću to uvijek zagovarati. Oni koji se žele svidjeti nekome u Bruxellesu možda će to zagovarati, ali ja neću - dodao je Milanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.