open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Muškarac, koji je bio izoliran u KBC-u Osijek, nema koronavirus
Nalazi 26-godišnjeg muškarca, koji je bio smješten u Kliničkom bolničkom centru Osijek u Hrvatskoj, nema koronavirus.
02.02.2020. u 19:34
get url
text

Potvrdila je to direktorica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" prof. dr. sc. Alemka Markotić, gostujući u Dnevniku HTV-a, prenosi Index.hr.

- Jučer smo radili uzorke krvi i gornjih disajnih puteva. Jedan je test bio blago pozitivan, a drugi takozvani potvrdni test, i jučer i danas, bio je negativan. Željeli smo napraviti i test iz iskašljaja, ali pacijent ne kašlje i dobro se osjeća tako da ne možemo dobiti uzorak – kazala je prof. Markotić.

Bolesnik iz Đakova je deseti dan po povratku iz Kine dobio temperaturu jednokratno 38 stepeni.

- Kolege iz porodične medicine su ga najavile u bolnicu, a mi smo ga primili i izolirali. Bolesnik je dobro, nema temperaturu danas, bez poteškoća. Izoliran je i dalje. Prvi rezultati testiranja, javljaju nam kolege, su negativni. Očekujemo još konačne rezultate. S obzirom na to da je bolesnik dobro, planiramo ga, ako test bude negativan, i otpustiti kući - izjavila je ranije danas načelnica Klinike za infektologiju osječkog KBC-a Ljiljana Perić.

Voditelj Odjela za kliničku mikrobiologiju KBC-a Osijek Domagoj Dernjačević za Dnevnik Nove TV potvrdio je da su rezultati trećeg testiranja na koronavirus 26-godišnjeg Đakovčanina negativni, no uzroci su poslani na dalje testiranje.

- Sudeći po sadašnjim rezultatima, neće biti do kraja moguće zaključiti rezultat ovih testiranja. Potvrdni testovi su ponovo bili negativni i, na osnovu onoga što sam čuo, uzroci su poslani na dodatno testiranje u Berlin koji je referentno mjesto za testiranje ovakvih uzoraka - rekao je Dernjačević.

Morat ćemo sačekati da prođe cijela procedura, dok se to iznova ne istestira. Kao što znate, to je jedna nova situacija, novi su i testovi. Puno toga se još mora saznati i spoznati, naročito o samom virusu, a jednako tako i mogućnostima testiranja. Nije uvijek jednostavno dobiti nedvojbeni rezultat u prvim postupcima testiranja – kazao je Dernjačević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.