open-navfaktor-logo
search
SVečanost kod Kolinde
Na prijemu povodom Dana državnosti Hrvatske u Zagrebu orila se Thompsonova pjesma
Uz govor o budućnosti Hrvatske, Kolinda je uzvanicima na Pantovčaku priredila i izvođenje pjesme Marka Perkovića Thompsona
25.06.2019. u 22:37
get url
text

Na prijemu koji je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović organizirala večeras u Zagrebu povodom Dana državnosti orila se Thompsonova pjesma.

Na tradicionalnom prijemu Kolinda je pred uzvanicima održala govor u kojem je poručila kako čvrsto vjeruje u budućnost Hrvatske koja, naglasila je, ima sjajne ljude, narod mnogih odlika i vrlina koje zna pokazati kada je najvažnije i najpotrebnije.

Uz govor o budućnosti Hrvatske, Kolinda je uzvanicima na Pantovčaku priredila i izvođenje pjesme Marka Perkovića Thompsona, pjevača koji je najmanje jednom prilikom izvodio pjesmu "Jasenovac i Gradiška Stara" u kojoj se slavi klanje Srba.

Thompsonovu pjesmu "Dolazak Hrvata" na Pantovčaku u Zagrebu je izveo Tomislav Kreš uz Jazz orkestar Hrvatske vojske. 

Izvođenje Thompsonove pjesme slušao je cijeli državni vrh, no za razliku od Kolinde koja je to razdragano pratila, premijer Andrej Plenković i predsjednik sabora Gordan Jandroković, kako se može primijetiti na snimci, nisu se činili jednako oduševljeni, prenosi Index.hr.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.