open-navfaktor-logo
search
Predrag Bošković
Ni mnogo veći nisu pokorili Crnu Goru, pa neće ni izvođači "srpskog sveta"
Ustoličenjem Joanikija u Cetinjskom manastiru nastoji se pokazati da je Crna Gora i zvanično okupirana, da je pokoreno Cetinje. Ali, ni mnogo veći nisu nikada pokorili Crnu Goru a kamoli prispjeli izvođači velikodržavnog projekta zvanog "srpski svet" – poručio je Predrag Bošković, član Predsjedništva DPS-a i zastupnik u Skupštini Crne Gore. 
22.08.2021. u 16:19
get url
text

Bošković je ocijenio da je dosadašnji rad Vlade sramotan, dodajući da u njoj rade nedovoljno kompetentni, zreli i odgovorni. Istakao je da parlamentarna većina nema viziju razvoja zemlje niti bilo kakav program rada, ali i poručio da je za rješenje aktuelne krize neophodan dijalog pozicije i vlasti.

Kazao je i da je zabrinut zbog odluke da se 5. septembra u Cetinjskom manastiru održi ustoličenje Joanikija. 

- Naravno da sam zabrinut. Riječ je o događaju visokog sigurnosnot rizika i vjerujem da je svaki odgovorni građanin ove zemlje duboko zabrinut zbog svih eventualnih posljedica koje ovaj događaj može izazvati. Otud i odgovor zbog čega premijer i vladajuća većina ne dijele takvu vrstu brige, jer nisu dorasli odgovornosti funkcija koje obavljaju a i njihove namjere prema Crnoj Gori i očuvanju građanskog koncepta države su veoma upitne.

Predrag Bošković, član Predsjedništva DPS-a i zastupnik u Skupštini Crne Gore

Odgovarajući na pitanje Pobjede zašto SPC insistira da se ustoličenje obavi baš u Cetinjskom manastiru i zašto se rizikuje građanski mir, Bošković je kazao: 

VEZANI TEKST - Građani na protestu poručili: Ustoličenje Joanikija na Cetinju bio bi simbol pristanka na okupaciju

- Nema nikakve dileme zbog čega je za ustoličenje izabrano baš Cetinje – tim činom nastoji se pokazati da je Crna Gora i zvanično okupirana. Naime, nakon pobjede na izborima i formiranja kleronacionalističke Vlade, mentori domaćih izvođača radova su naišli na aktivan otpor svih zdravih cjelina i djelova društva kakav nijesu očekivali.

Stoga, nakon što su propali planovi za blickrig okupaciju odlučili su se da to izvedu u više faza. Cetinje je više puta do sada jasno poručivalo što misli o predsjedniku i potpredsjedniku Vlade, na taj način im jasno stavljajući do znanja što misle o njihovoj izdajničkoj politici. Okupatori sada vide idealnu priliku – simboličkim ustoličenjem na Cetinju žele pokazati da je pokoreno Cetinje a samim tim i Crna Gora. Naravno, riječ je o besmislenoj iluziji. Ni mnogo veći nisu nikada pokorili Crnu Goru a kamoli prispjeli izvođači velikodržavnog projekta zvanog "srpski svet". 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.