open-navfaktor-logo
search
Sabor
Pavliček: Srbi u Hrvatskoj s dvojnim državljanstvom dobijaju iz Srbije pozive za mobilizaciju
Zastupnik Hrvatskih suverenista u Hrvatskom saboru Marijan Pavliček rekao je u srijedu da od oktobra 2022. brojni hrvatski građani koji su ujedno i državljani Srbije, dobijaju pozive za regrutaciju vezano za moguće mobilizacije vojske Srbije ako dođe do rata na Kosovu. 
25.01.2023. u 11:52
get url
text

- Među onima koji su dobili poziv za mobilizaciju su i službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RH, hrvatski policajci. Koliko imamo saznanja, bar 15 hrvatskih policajaca iz policijskih uprava Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske su dobili pozive, jer imaju dvojno državljanstvo, da se jave u Sremsku Mitrovicu - kazao je Pavliček uime Kluba Hrvatskih suverenista u slobodnom govoru u Saboru, prenosi Hina.

Ističe kako imaju saznanja da se na taj poziv javio jedan hrvatski policajac koji je stupio u kontakt s vojskom Srbije te dobio zadatke kako se ponašati u slučaju mobilizacije. Pavliček je upozorio kako se radi o sigurnosnom propustu. 

- Ovaj slučaj se htio zataškati. Uprava policije o tome nije obavijestila hrvatsku javnost. U to su se upleli i čelni ljudi SDSS-a kako bi se ovaj slučaj zataškao jer se radi o pripadniku srpske manjine iz neposredne blizine Vinkovaca - kazao je Pavliček.

Podsjetio je kako je ta osoba suspendirana s dužnosti i čeka se disciplinski postupak.

Ustvrdio je kako se o tom slučaju nije očitovao hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović niti ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman koji je, smatra, zbog toga trebao poslati protestnu notu Srbiji.

Također, Pavliček je upozorio i da već tri mjeseca Hrvatska nema čelnog čovjeka Vojno sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) i da Hrvatska ima propuste na svim nivoima sigurnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.