open-navfaktor-logo
search
Zagreb
Preminuo voditelj i novinar Nove TV Mislav Bago
Mislav Bago, voditelj i novinar Nove TV preminuo je u 49 godini. Bago je, kako je objavio Index.hr, nađen mrtav u Martićevoj ulici u Zagrebu. Okolnosti smrti novinara Nove TV se utvrđuju.
18.08.2022. u 10:23
get url
text

Informaciju o tragičnoj smrti nagrađivanog novinara, urednika, reportera i voditelja objavila je Nova TV, gdje je Bago radio posljednjih 13 godina.

- Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas - izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

Karijeru je započeo kao novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta. Godinu poslije radi i priloge za redakcije informativnog programa i religijskog programa. Istovremeno prati stranački život i Hrvatski sabor. Specijalizirao se u unutrašnjoj politici za rad Vlade i Hrvatskog Sabora. Od 1995. godine učestvuje u stvaranju svih izbornih emisija i aktivno prati sve procese vezane uz izbore; 2001. godine prvi je put autor izbornog projekta, a nakon toga nastavio je taj posao iznimno uspješno raditi za sve izbore u RH. Mislav je bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008., a godinu poslije postaje urednik i novinar na Novoj TV.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.