open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljstvo
Protesti i blokade saobraćaja u više gradova Crne Gore: Učesnici nose zastave trobojke i obilježja sa 4S
U više crnogorskih općina građani su večeras blokirali saobraćaj, u znak protesta protiv formiranja Vlade u kojoj, kako je najavljeno, neće biti koalicije Za budućnost Crne Gore, koju čine prosrpske partije - Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija.
30.08.2023. u 21:06
get url
text

Na protestima u više opština istaknut je transparent "Izdaja se ne prašta". Učesnici protesta nose zastave trobojke, kao i obilježja sa 4S.

FOTO: AA

Jedan od učesnika protesta Ivan Milić kazao je novinarima da su se večeras okupili, jer "neće dopustiti da se desi izdaja".

- I pozivamo ih večeras da se vrate onoj velikoj pobjedi od 30. augusta 2020. godine. Ostajemo ovdje do kraja - rekao je Milić.

Građani su u Podgorici blokirali saobraćaj na kružnom toku na Zlatici, a kolona automobila je u 20 sati krenula ka gradu.

FOTO: AA

Građani su se okupili i u Baru, Beranama, Nikšiću, Pljevljima, Bijelom Polju i Zeti.

U Crnoj Gori u toku su pregovori oko formiranja 44. vlade. Mandatar Milojko Spajić iz Pokreta Evropa sad, saopćio je da će buduću Vladu, osim pokreta na čijem je čelu, činiti još Demokrate, Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa i albanske partije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.