open-navfaktor-logo
search
Zagreb
Skandal zastupnika u Hrvatskom saboru: Desničar i bivši general HVO-a Glasnović teško vrijeđao Lenarta
Hrvatski sabor danas je bio poprište skandala u kojem je u glavnoj ulozi bio zastupnik, kontroverzni general HVO-a u penziji Željko Glasnović, koji teško vrijeđao Željka Lenarta iz HSS-a.
13.02.2020. u 16:06
get url
text
Glasnović Željko
Glasnović Željko

Glasnović je pričao o korupciji, a žestoko je kritizirao i HRT i emisije koje se prikazuju, da bi se obrušio na Lenarta koji mu je nešto dobacio s klupe.

- Dobro prijatelju, dobro znam, ja znam ko si ti, od tvoje duše smrdi mi ovdje. Začepi. Ti si jedan prevrtljivi kameleon, ti si za mene gnjida - rekao je Glasnović i nastavio svoje izlaganje.

Lenart mu je odgovorio.

- U mojoj porodici niko nije bio u partiji, ali nismo niti pobjegli u Kanadu i 30 godina se sakrivali u Kanadi kao vi. Vi držite moralne propovijedi - odbrusio mu je Lenart.

Potom je Glasnović potpuno izgubio živce.

- Nemoj sr*t, majmune jedan - zagrmio je  Glasnović.

Fizički sukob spriječilo je saborsko osiguranje.

Inače, Glasnović je svojevremeno bio u Legiji stranaca, a 1991. godine obreo se u Bosni i Hercegovini gdje je bio u HVO-u. Poznat je po svojim ekstremno desnim političkim stavovima, a u Hrvatskom saboru ne prima plaću nego volontira.

Prije 20 godina u penziju ga je poslao tadašnji predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić nakon pisma dvanaestorice generala u kojem su tražili prestanak blaćenja Domovinskog rata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.