open-navfaktor-logo
search
Kandidat za gradonačelnika
Škoro u skandalu: Objavio spot s reperom koji veliča nacizam, evo kako se pravdao...
Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Miroslav Škoro objavio je na svom Facebook profilu spot sa spornim reperom.
26.04.2021. u 21:16
get url
text

- Osmijeh na licu je uvijek, kad god ja Ilicom prođem - pjevao je reper Zizi u pjesmi "Grad za sve nas!", koju je Miroslav Škoro objavio na svojoj Facebook stranici u petak 23. aprila u 19 sati.

- Drage prijateljice i prijatelji, večeras za vas ekskluzivna premijera spota pjesme "Grad za sve nas!", pisao je Škoro u najavi videospota, "Uz pomoć dragog Zizi-a pretočio sam u pjesmu sve ono što osjećam prema Zagrebu u kojem sam stvorio dom, obitelj i koji jako volim."

I, zaista, u pjesmi se redaju stihovi koje pjevaju Škoro i Zizi, pa tako i "ljubavi daješ toliko da ti ne mrem odolit", kojim reper opisuje svoje osjećaje prema gradu za kojega se na lokalnim izborima Miroslav Škoro kandidira za gradonačelnika.

Danas je Škoro, međutim, objavio da će povući spot, odnosno da ga neće objaviti. Rekao je da nije znao da je riječ o reperu koji je inače sklon koketiranju s nacističkim simbolima i sa stavovima određene političke prirode.

Škoro je novinarima na press konferenciji kazao da nije znao za ove detalje. Rekao je da je jedino što zna o Ziziju to da je riječ o sinu branitelja ratnog vojnog invalida, da je reper i da ga nije provjeravao. Dodao je i da nije upoznat s reperskom supkulturom.

Pjesma "After na krovu" koju supotpisuje Zizi, osim po spornoj tetovaži iz spota, problematična je i po nizu rasističkih opaski, zatim po seksističkim primjedbama.

U pjesmi se promoviraju i određene droge, krađe po prodavnicama i vandalizam, a nekoliko stihova odnosi se i na pripadnike policije, o kojima pjeva: "Pucam po njima kao Pablo Escobar.", objavio je RTL. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.