open-navfaktor-logo
search
Mjere kriznih štabova
Srbija: Zbog korone otkazuju vjenčanja ili ih održavaju uz mjere zaštite
Parovi koji u vrijeme epidemije koronavirusa u Srbiji odluče da stupe u brak,  čin vjenčanja i proslavu mogu da organizuju samo u krugu porodice, jer od 17. jula važi zabrana okupljanja više od 10 ljudi. Zbog ovakvih uslova, vjenčanja i svadbe otkazali su mnogi, ali ne i Aleksandra Vrbić i Đorđe Vučković iz Niša, koji su se, pred desetak gostiju i novinarskom ekipom vjenčali u crkvi.
26.07.2020. u 16:50
get url
text

Njih dvoje su ka oltaru Hrama svetog cara Konstantina i carice Jelene krenuli sa zaštitnim maskama, a svatovi ostali na sigurnoj udaljenosti“, bar metar i po jedni od drugih, onako kako je to propisano posljednjim mjerama republičkog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.

Mladenci su svoje vjenčanje i svadbu počeli da planiraju još prošle godine, kada ništa nije ukazivalo na dolazak epidemije ovakvih razmjera.

- Tada nije bilo ni predstave da će sve ovo da se desi. Trebalo je da proslavu imamo u junu, zatim smo, u konsultaciji sa restoranom, odložili za juli, ali eto, sve ove mjere dovele su do toga da to ni sada ne možemo da organizujemo - kaže mladoženja Đorđe Vučković.

Odustali su od građanskog venčanja i velikog veselja u restoranu.

Nišlijka Miljana Đorđević i njen vjerenik su opštinsko i crkveno vjenčanje i svadbu za oko 200 gostiju, odlagali dva puta. U aprilu su shvatili da datum u maju, koji je bio ispisan na pozivnicima, nije pogodan trenutak.

- Danas bi bilo naše vjenčanje, naša svadba. Krajem juna smo shvatili da je to neizvodljivo, prije svega, zbog sigurnosti svih nas, a osim toga, na snazi su i mjere koje ne dozvoljavaju okupljanja, tako da nam je zdravlje na prvom mjestu. Odlučili smo da ove godine ni svadbe, ni vjenčanja ne bude i da se nadamo da će naredna godina biti bolja - priča Miljana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.