open-navfaktor-logo
search
"Čuvali red"
Šta je ekstremistička grupa "Noćni vukovi", s kojom je Dodik u prijateljskim odnosima, radila na Cetinju?
"Noćni vukovi", ekstremistička proruska grupa koja ima odlične odnose s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, učestvovala je u dešavanjima početkom septembra na Cetinju kada je uz dosta drame ustoličen mitropolit Srpske pravoslavne crkve Joanikije.  
07.10.2021. u 08:23
get url
text

Kako piše podgorički list "Pobjeda", pored ostalih prosrpskih ekstremističkih organizacija, bili su, naočigled policije, angažovani da štite Cetinjski manastir ususret intronizaciji mitropolita Joanikija Mićovića 5. septembra.

Do tog saznanja, istakli su u ovom listu, došli su na osnovu dokumenta u koji su imali uvid, zapisnika sa saslušanja Željka Vukčevića, jednog od vođa ovog motociklističkog udruženja.

Vukčević je, povodom dešavanja u prijestolnici ususret ustoličenju Mićovića, izjavu policiji dao 23. septembra, u svojstvu građanina. Kazao je kako je u Cetinjskom manastiru bio samo da pomogne u pripremi "svečanog čina ustoličenja", da nije bio naoružan, niti on, niti bilo ko drugi, te da su jedini naoružani bili specijalci koji su doveli Mićovića i srpskog patrijarha Porfirija.

VEZANI TEKST - Momci sa američke crne liste: Noćni vukovi slavili neustavni dan RS-a, Dodik im se zahvalio videoporukom

Podsjećamo, Dodik je u prijateljskim odnosima s ovom ekstremističkom organizacijom. "Noćni vukovi" su ovogodišnju proslavu pravoslavne Nove godine posvetili "danu RS-a", prazniku koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim. Na tome im se posebno zahvalio Dodik.

-  Ostati zajedno je važna stvar za sve nas i nama je snaga koju ste uputili u vašim porukama veoma važna. Zato se zahvaljujem za organizaciju "dana RS-a" koju činite i veoma mi je žao što zbog ovih uvjeta u kojima živimo danas neću biti u mogućnosti ove godine biti s vama.

Sigurno u jednoj od narednih bit ćemo tu. Samo zajedno možemo da osiguramo da sačuvamo naš identitet i hvala vam za sve što činite pružajući nam tu poruku - naveo je Dodik u videoporuci. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.