open-navfaktor-logo
search
Beograd
"Sve sam ih pobio, a šta ću s tobom?": Trostruki ubica se pred sudom branio "pričama za malu djecu"
Sekulović je na početku procesa ispričao i nevjerovatne detalje čitavog slučaja koje se kose sa realnošću i odgovaraju akcionom filmu
08.05.2019. u 22:21
get url
text

Biznismen i vlasnik firme "S company" Branislav Sekulović osuđen je jučer pred Višim sudom u Beogradu zbog trostrukog ubistva na Vidikovcu iz 2007. godine na 35 godina zatvora. Sekulović koji je do 2016. godine bio u bjekstvu, odgovarat će za zlodjelo koje je učinio, a njegova odbrana koju je iznio na početku procesa odgovara scenariju holivudskog filma.

Prema opatužnici, Sekulović je umišljajno lišio života Vladimira Samardžića (29), Darka Živkovića (32) i Dušana Pejovića (24) u kancelariji svoje firme na Vidikovcu, a njihova beživotna tijela pronašao je radnik obezbjeđenja koji je ujutro došao na posao. Na to zlodjelo odlučio se jer je, kao što je i sam ispričao braneći se u sudskom procesu, pozajmio veliku sumu novca sa zelenaškom kamatom od spomenute trojke, a onda nije mogao da se iščupa iz vrtloga u koji su ga uvukli dugovi.

Međutim, Sekulović je na početku procesa ispričao i nevjerovatne detalje čitavog slučaja koje se kose sa realnošću i odgovaraju akcionom filmu, piše Blic.

Naime, kada je 2016. godine pao u ruke pravde nakon devet godina bjekstva koje je proveo putujući po svijetu falsifikovanim pasošem, Sekulović se pred sudom izjasnio da nije kriv za zločin koji mu se stavlja na teret. Za trostruko ubistvo okrivio je izvjesnog Crnogorca čije ime, navodno, nije smio da izusti jer se plašio za svoju sigurnost.

- Na insistiranje porodice sam odlučio da ispričam sve, iako se i dalje plašim za sve nas. Crnogorac čije ime ne smijem da kažem je ubio njih trojicu. Bio je u kancelariji pored i čuo je kako ga vrijeđaju i smiju mu se - započeo je nevjerovatnu odbranu Sekulović.

Izmišljeni Crnogorac, prema maštovitoj kreaciji Sekulovića, bio je saradnik njegove firme, kome je također dugovao novac. On mu je navodno prodao dva stana, ali kako Crnogorac nije bio zadovoljan kupovinom, navodno je tražio od Sekulovića da mu vrati više od onoga koliko su koštali stanovi.

- Crnogorcu sam prodao nekoliko stanova i uzeo sam 140.000 eura. Javio se poslije i rekao da se ipak predomislio, zahtijevajući 210.000 eura, sa zaradom koju je on zamislio. Tad sam saznao da je to čovjek koji ima iza sebe ubistvo u Crnoj Gori i nekoliko njih u inostranstvu. Odmah sam počeo da mu vraćam novac - rekao je Sekulović.

"Preplašeni" biznismen istovremeno je, prema njegovoj priči, vraćao novac trojici ubijenih mladića od kojih je nekoliko puta pozjamljivao po 50.000 eura, ali i Crnogorcu.

Kobnog dana u njegovu kancelariju navodno je došao Crnogorac, tražeći novac.

Sekulović mu je ispričao da ima problem sa zelenašima koji bi svakog časa trebalo da stignu po svoj dio i da nema dovoljno novca da namiri obje strane. Izmišljeni čovjek kazao mu je da će se sakriti u kancelariju pored kako bi čuo "ko tu laže".

Kada su ubijeni mladići navodno počeli da ismijavaju Crnogorca, na to što je Sekulović ispričao da se i kod njega zadužio i da strahuje za svoju sigurnost, i to govoreći da "može da im po**ši", Crnogorac se strašno naljutio, ušao u kancelariju i sasuo metke u svu trojicu.

- Prislonio je i meni pištolj na glavu i rekao: "Sve sam ih pobio, a šta ću sa tobom? Duguješ mi novac..." Na putu ka Žarkovu izbacio me je iz automobila. Rekao mi je da nestanem iz Srbije. Uspio sam da odem kod druga u Šabac odakle sam prešao u Bosnu - ispričao je izmišljenu priču Sekulović, vjerujući da će neko na nju nasjesti.

Inače, pretpostavlja se da je Sekulović od zelenaša te godine poznajmio ukupno oko 100.000 eura, a od jedne poznate banke 500.000. Osumnjičeni biznismen je također sa zelenašima potpisao ugovor kojim im garantuje da će, ukoliko ne bude mogao da vrati novac, dobiti dva stana.

Zelenaši sa kojima je "poslovao" Sekulović u medijima su okarakterisani kao bliski saradnici takozvanog voždovačkog klana.

Proputovao pola svijeta sa lažnim pasošem

Dok ga je srbijanska policija potraživala zbog sumnje da je upleten u trostruko ubistvo, Sekulović je radio na tome da nabavi fasifikovani pasoš. U tome uspijeva u Banjoj Luci i daje se u bijeg sa lažnim identitetom.

Uhapšen je na granici BiH sa Hrvatskom, kada je policija utvrdila da posjeduje pasoš koji je falsifikovan na ime Mario Trivan, sa njegovom fotografijom.

- Koristio je pasoš na ime Trivana koji je državljanin BiH poreklom iz Bosanske Gradiške, ali koji živi u Australiji. Njegov identitet ukraden je 2013. godine. Čim se saznalo za krađu ovog identiteta, taj pasoš je stavljen u sve policijske baze. Pregledom pasoša utvrđeno je da je boravio u Rusiji, Ukrajini i Belorusiji, a kod njega je pronađeno i oko 7.000 konvertibilnih maraka - kazao je ranije izvor u MUP-u RS-a.

17 puta prodao isti stan

Da je Sekulović prljavo poslovao dokazuje i istraga koja se vodila paralelno sa istragom zbog ubistava. Navodno je protiv Sekulovića podnijeto više krivičnih prijava zbog prevara u vezi sa preprodajom stanova na Vidikovcu, a kako su tada prenosili beogradski mediji, jedan stan je prodao čak 17 puta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.