open-navfaktor-logo
search
Ispitana u tužilaštvu
U Hrvatskoj šokantan slučaj: Supruga iz pakla godinama tukla muža, zatvarala ga i uzimala mu plaću
Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu u četvrtak je ispitalo  hrvatsku državljanku (1958.) zbog osnovane sumnje da je protivpravno oduzimala slobodu svom suprugu te zbog nasilja u porodici.
25.06.2022. u 16:07
get url
text

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 64-godišnjakinja od 2017. godine do juna 2022. godine u jednom gradu na području Istre, postupila protivno članu 10. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici odnosno da je zlostavljala svoga supruga (1955.). Osnovano se sumnja da je svakodnevno bila fizički nasilna prema njemu te ga vrijeđala i omalovažavala, kao i da mu je onemogućavala socijalne kontakte i kontakte s članovima porodice, objavilo je pazinsko tužilaštvo. 

Osnovano se sumnja, nastavlja ODO Pazin, da je insistirala na odlascima s njim na posao kako bi ga kontrolirala i nalagala mu da joj predaje plaću od koje bi mu ona potom dala manji novčani iznos, a po povratku s posla mu je oduzimala ključeve vozila, vozačku dozvolu i telefon te ga zaključavala u sobu i držala ga zatvorenog. Opisano postupanje izazvalo je kod oštećenika osjećaj poniženja, straha i stanje dugotrajne patnje.

Županijski sud u Puli-Pola je u petak prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu i osumnjičenici odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na sudionike krivičnog postupka i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.