open-navfaktor-logo
search
Podignuta optužnica
Užas u Hrvatskoj: Nastavnik godinama seksualno zlostavljao učenice
Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu u Hrvatskoj, nakon provedene istrage, podiglo je pred Općinskim sudom optužnicu protiv 43-godišnjeg nastavnika koji je godinama seksualno iskorištavao učenice.
05.01.2024. u 20:53
get url
text

Općinsko državno odvjetništvo je 27. oktobra prošle godine, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog počinjena dva krivična djela spolne zloupotrebe djeteta mlađeg od petnaest godina, četiri krivična djela spolne zloupotrebe djeteta starijeg od petnaest godina, dva krivična djela spolnog odnosa zloupotrebom položaja i jednog krivičnogdjela bludne radnje.

Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je počinio navedena krivična djela od 2011. do 2016. godine u Varaždinu i Puli kao zaposlenik jedne obrazovne ustanove na štetu polaznica te ustanove.

Okrivljeni se nalazio u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva iz optužnice i produžio mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih djela.

Međutim, vijeće Županijskog suda u Varaždinu je, po žalbi okrivljenog, ukinulo istražni zatvor i odredilo mu mjere opreza zabrane približavanja žrtvama, zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s njima i zabrane obavljanja poslova nastavnika, objavio je DORH.

Zbog krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret prijeti mu do 10 godina zatvora, piše Index.hr.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.