open-navfaktor-logo
search
Najavio i optužnice
Vulin optužuje Izetbegovića za izmišljeni napad na Vučića u Potočarima, pogledajte šta je rekao
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poznat je po skandaloznim, nacionalističkim i ratnohuškačkim izjavama. Sve ono što njegov šef Aleksandar Vučić ne želi javno da izgovori, "mali Šešelj" jedva dočeka. 
12.10.2021. u 12:16
get url
text

Tako je u sinoćnjem izdanju kontroverzne Ćirilice, urednik Milomir Marić s Vulinom veličao lik i djelo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. 

VEZANI TEKST - Vučić u Potočarima: Stefanović i BIA podijelili 150 policijskih legitimacija navijačima iz Srbije?

Nezaobilazno, dotakli su se i navodnog napada na Vučića u Potočarima. Marić je rekao da je "zavjera srpska policije protiv Vučića krenula od napada u Potočarima, kada su dvojica policajaca iz Srbije tvrdila da Vučić nije linčovan u Srebrenici, već da je sam organizirao napad radi političke promocije". 

- To ste mogli da čujete u Sarajevu, pričalo se u Prištini, gledaj čuda i u Zagrebu. Vodimo operativnu obradu i istragu o tome, i siguran sam da ćemo doći do nekog zaključka- rekao je Vulin, a onda je uletio Marić pokušavajući da kompletan fingirani napad na Vučića adresiraju predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću: 

- Napada na predsjednika Vučića je pokušaj destablizacije, jer je Bakir Izetbegović garantovao sigurnost. 

- Ne treba niko da vam garantuje sigurnost. Vučić je došao kao legitimni predsjednik države Srbije, on je štićena ličnost. Vrlo je zanimljivo da je on bio sam u trenutku napada? Gdje je nestao Bakir? Kada su počeli da vrište "Allahu ekber", ostao je Vučić sam samcijat. Tu je bio Bakir Izetbegović, policija, a onda nikog živog. 

Predsjednik Vučić je tu pokazao jednu ličnu hrabrost. Pokušali su planski da ga ubiju. Predugo smo čekali, puštali smo organe Bosne i Hercegovine da rade. Prošlo je koliko godina i ništa. Sve kamere ovog svijeta su bile uključene, mogu da se nađu svi ljudi, da se lociraju, ko je, šta je, za koga radi. Srpska policija provodi svoju istragu. Zakasnili smo, ali bolje ikad nego nikad. Doći ćemo do toga, i podići ćemo optužnicu protiv ljudi koji su htjeli da ubiju Vučića. Samo njega pokušavaju da ubiju u Srebrenici, problem je Srbija koju vodi uspješno - zaključio je Vučićev pajac. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.