open-navfaktor-logo
search
Postoje dvije teorije
Zašto ubice male Danke ne žele otkriti gdje je tijelo: "Ili su uradili nešto gnusno ili..."
AUTOR: Autor: Blic/Faktor
09.04.2024. u 11:10
get url
text
Peti je dan potrage za tijelom ubijene Danke Ilić (2). Policija danima neumorno traga, obilazi i kopa sva mjesta po Banjskom Polju i okolini kako bi se tijelo djevojčice što prije pronašlo. Nažalost, još nema naznaka gdje su ga ubice sakrile.
Potragu dodatno remeti iznenadna smrt brata ubice djevojčice Dalibora Dragijevića, koji se smatrao jednim od ključnih svjedoka jer je priznao da je pomogao bratu Dejanu da se riješi tijela.
- Ta hladnokrvnost pri iznošenju i opisu tih detalja je meni zaista nepojmljiva i to je ono zaista što treba da brine cijelo društvo i sve nas. Nisu pokazali ni trunku empatije, dijete su tretirali kao objekat. Oni, vjerujte mi, opisuju događaj tako da se svi mi zgrozimo apsolutno. Pogotovo taj čin kada su vidjeli da je dijete živo i kada su učinili to - izjavila je major policije Bojana Otović Pjanović gostujući "na "Blic" televiziji.
Kazala je da želi da vjeruje da će naći tijelo.
- Kada budemo imati okolnosti da je besmisleno tražiti tijelo, obustavit će se potraga - izjavila je Otović Pjanović govoreći o potrazi za tijelom ubijene Danke Ilić.
Ističe da želi zbog porodice ubijene Danke Ilić da se tijelo što prije pronađe, kako bi roditelji mogli da sahrane svoje dijete.
- Ne ide u prilog što prolazi dan za danom, ali najveća želja mi je da roditelji pronađu svoj mir - kaže ona.
A zašto ubice ne žele da otkriju gdje je tijelo Danke Ilić? Ovo pitanje javnost postavlja od trenutka kada je otkriveno da je djevojčica ubijena. Postoje dvije teorije zbog čega bi neko priznao da je ubio, a odbio da otkrije gdje je sakrio tijelo.
Prva - jer postoji mogućnost da je priroda zločina veoma gnusna i da osumnjičeni strahuju da bi im pronalazak tijela dodatno otežao situaciju u postupku koji se vodi protiv njih za teško ubistvo Danke Ilić.
- Od starta smo jedan pravac bazirali na osumnjičenima, ima tu još milion informacija koje još nismo iznijeli. Ne može da se dopre do suvozača, da kaže gdje je prebacio tijelo sa deponije. Posljednja neka naša verzija je da je nešto gnusno uradio sa tim tijelom - rekao je ranije načelnik Uprave krim-policije Ninoslav Cmolić.
Drugi razlog zbog kojeg osumnjičeni ne žele da otkriju gdje je tijelo Danke Ilić mogao bi biti taj što se nadaju da bi se nekako mogli izvući i spasiti doživotne robije ukoliko tijelo djevojčice ne bude pronađeno.
Međutim, to ih ne može spasiti doživotne robije. Kako je objasnio advokat Predrag Savić, ukoliko tijelo Danke Ilić ne bude pronađeno, moguće je procesuirati osumnjičene za njeno ubistvo na osnovu do sada prikupljenih dokaza.
- Tu su priznanja izvršilaca, njihovih prikrivača koji su iz reda uže familije, imamo mnogo drugih dokaza u vezi s nastankom saobraćajke, krv na automobilu, asfaltu... Moguće je izvršiti običnu ili 3D rekonstrukciju nastanka saobraćajke, iz koje će se vidjeti da je bila takva da nije mogla da proizvede smrtne posljedice jer je bila brzina od 20 kilometara. Na osnovu svih tih dokaza vrlo je vjerovatno da je Danka Ilić usmrćena na način kako je priznao jedan od okrivljenih - naveo je on, piše Blic.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.