Nedjelja, 26.03.2023.

Ovo su zaključci Savjeta načelnika i gradonačelnika SDA

U Sarajevu je danas održana sjednica Savjeta načelnika i gradonačelnika Stranke demokratske akcije (SDA), na kojoj je prisustvovao i federalni premijer Fadil Novalić.

Ovo su doneseni zaključci:

- Savjet načelnika / gradonačelnika SDA podržava stavove rukovodstva SDA na čelu sa predsjednikom Bakirom Izetbegovićem o izmjenama Ustava i Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, te pozdravlja dosadašnji principijelan pristup u zagovaranju primjene najviših demokratskih standarda u skladu sa presudama Evropskog suda za ljudska prava, Ustavnog suda BiH, te preporukama Venecijanske komisije, OSCE-a i ODIHR-a.

- Savjet načelnika / gradonačelnika SDA podržava insistiranje predsjednika SDA da se u proces usaglašavanja izmjena ustava i Izbornog zakona BiH, na navedenim principima, uključe predstavnici svih parlamentarnih stranaka u BiH.

- Savjet načelnika / gradonačelnika SDA podržava aktivnosti Vlade Federacije BiH na pripremi Prijedloga zakona o porezu na dohodak i Prijedlogu zakona o doprinosima, koji će unaprijediti radno-pravni status radnika, olakšati poslovanje privrednih subjekata, omogućiti snažniji razvoj ekonomije, te ojačati budžete kantona, gradova i općina u Federaciji BiH.

- Savjet načelnika / gradonačelnika SDA pozdravlja angažman Vlade Federacije BiH na pripremi i usvajanju Nacrta zakona o javno-privatnom partnerstvu, koji za cilj ima omogućavanje transparentnog, nediskriminatornog i jasnog pravnog okvira za partnerstvo Federacije BiH sa domaćim i stranim investitorima.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh