Disciplinski organi Advokatske komore Republike Srpske zaprimili su prijavu advokatice iz Banje Luke Melihe Filipović protiv njenog kolege Jovana Čizmovića i disciplinski tužilac će hitno donijeti odluku u tom slučaju.

Iz Advokatske komore najoštrije osuđuju incident koji se desio 1. oktobra, kada je napadnuta advokatica Meliha Filipović na uviđaju održanom u postupku Godetske uprave Banja Luka.

- Nedopustivo je da bilo ko napada advokata, kako verbalno, tako i fizički, prilikom obavljanja njegovog posla, a naročiti ne od drugog advokata – navedeno je u zaključcima Izvršnog odbora Advokatske komore RS.

Posebno se osuđuje što je, kako dodaju, napadnuta žena advokat i u starijoj životnoj dobi.

-Upućena je zamjerka službenom licu što postupak nije odmah prekinut, umjesto što je nastavljen i samo zapisnički konstatovano šta se desilo, jer na taj način nije pružena adekvatna zaštita advokatici prilikom vršenja njenog posla. Postojala je obaveza službenog lica da se odmah reaguje, pruži pomoć i zatraži reakcija nadležnih institucija, jer na svako nasilje mora postojati nulta tolerancija – navedeno je u saopćenju.

Počasni predsjednik Advokatske komore RS Jovan S. Čizmović fizički je 1.oktobra napao advokaticu Melihu Filipović (85) iz Banje Luke.