Saslušanje

Afera "Potkivanje": Inspektor SIPA-e Marko Pandža stigao u Tužilaštvo BiH

Objavljeno: 06.06.2019. u 12:02

Pandža se, podsjetit ćemo, na snimku koji je objavio Žurnal pojavljuje za istim stolom sa predsjednikom VSTV-a Milanom Tegeltijom i biznismenom iz Velike Kladuše Nerminom Aleševićem, koji je napravio tajni snimak

Suspendirani inspektor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Marko Pandža stigao je u prostorije Tužilaštva BiH, gdje će biti saslušan u svojstvu osumnjičenog u predmetu koji se odnosi na aferu "Potkivanje".

Pandža se, podsjetit ćemo, na snimku koji je objavio Žurnal pojavljuje za istim stolom sa predsjednikom VSTV-a Milanom Tegeltijom i biznismenom iz Velike Kladuše Nerminom Aleševićem, koji je napravio tajni snimak.

Foto: Muhidin Živojević

Pandža je od Aleševića, za interveniranje predsjednika VSTV-a BiH Milana Tegeltije s ciljem ubrzavanja predmeta kojeg je vodilo Tužilaštvo Kantona Sarajevo, tražio novac kojim bi "potkovao" Tegeltiju. Na snimku je Alešević Pandži dao 2.000 KM.

U Tužilaštvu BiH svoje iskaze u svojstvu svjedoka ranije su dali Alešević i Tegeltija.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije