open-navfaktor-logo
search
Bivši fudbaler
Aguero: Poslije operacije srca izgledam kao Iron Man
Argentinac Sergio Aguero, koji je zbog problema sa srcem završio karijeru sredinom decembra 2021. godine govorio je o nedaćama sa kojima se susreo zadnjih nekoliko mjeseci, te o trenutnoj situaciji sa zdravljem.
07.02.2022. u 22:38
get url
text

Tridesettrogodišnjem fudbaleru Barcelone je pozlilo 30. oktobra u 41. minutu duela sa Alavesom kada je legao na zemlju i uhvatio se za grudi. Osjetio je jako kucanje srca i odmah je prebačen u bolnicu.

Od tog trenutka, vršena su razna testiranja kako bi se vidjelo kako će to utjecati na njegovo zdravlje. Na pregledima su otkrili kako je imao aritmiju i kako bi nastavak igranja bio opasan, te je na kraju odlučio da okonča svoju bogatu karijeru.

VEZANI TEKST - Službeno: Sergio Aguero objavio kraj fudbalske karijere

Dotakao se teških trenutaka koje je doživio.

- Kada sam stigao u bolnicu i kada su me ostavili u maloj sobi samog sa grupom monitora oko mene, shvatio sam da nešto nije u redu. I nakon dva dana u bolnici počeo sam da se nerviram - priznao je bivši napadač Barcelone, te dodaje:

- Bio sam hospitalizovan u drugoj bolnici. Nakon pregleda i operacije, rečeno mi je da više neću moći da igram.

Aguero je zvanični kraj karijere objavio 15. decembra prošle godine na Nou Campu. Taj dan je za njegovu porodicu i njega bio jako težak i emotivan.

- Tog dana kada sam objavio kraj karijere bio sam miran. Međutim, kada sam ušao na stadion i nakon što sam vidio stolicu sa svojim imenom srušio sam se.

Zagrlio sam predsjednika Laportu i izašao. Nisam htio da me vide kako plačem. Laporta me je uvjerio da se vratim i pričam - rekao je Argentinac, te  kroz osmijeh dodao:

- Imam čip za srce. Noću bacam lampu u boji, ja sam Iron Man.

U stripovima, koji su osnova za kasnije filmove Iron Man, Tony Stark koristi uređaj sa svjetlom na grudima da bi mogao preživjeti. Zato, poput Starka nekadašnji fudbaler Barcelone uvjerava da ima svjetlo u prsima.

Aguero je u Barcelonu je došao na ljeto 2021. godine kao slobodan igrač nakon što je deset godina bio član Manchester Cityja. U dresu Građana je odigrao 390 utakmica i zabio 260 golova, a za katalonski klub je zabio jedan pogodak u pet nastupa.

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 101 utakmicu, uz 41 postignut pogodak.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.