open-navfaktor-logo
search
Transfermarkt
Ahmedhodžiću žestoko skočila cijena: Sada je ubjedljivo najskuplji reprezentativac BiH
Specijalizirani portal Transfermarkt.de ažurirao je danas tržišnu vrijednost reprezentativca Bosne i Hercegovine Anela Ahmedhodžića na 16 miliona eura.
24.03.2023. u 19:09
get url
text
get url
text

To je za šest miliona više u odnosu na oktobar prošle godine, kada je defanzivac Sheffielda procijenjen na 10 miliona eura.

Sada je igač koji nastupa u drugom rangu engleskog fudbala ubjedljivo najskuplji bh. reprezentativac. Mnogi su mišljenja da će Ahmedhodžić naredne sezone igrati u engleskoj Premier ligi, izborio Sheffield plasman, ili ne...

Po tržišnoj vrijednosti u bh. timu Ahmedhodžiča prate Amar Dedić, koji je prema procjeni iz novembra 2022. vrijedio 10 miliona eura, zatim Rade Krunić i Ermedin Demirović (9 miliona miliona eura), Miralem Pjanić (8 miliona eura), Amir Hadžiahmetović (6,5 miliona eura), Edin Džeko (4 miliona eura), Sanjin Prcić, Sead Kolašinac (3,5 miliona eura), Dennis Hadžikadunić (3 miliona eura), Jusuf Gazibegović (2,5 miliona eura)...

Ahmedhodžić je za Zmajeve upisao 19 nastupa i postigao jedan pogodak. U pobjedi protiv Islanda rezultatom 3:0 odigrao je gotovo bez greške.

Zmajeve u nedjelju u drugom kolu grupe J kvalifikacija za EURO čeka duel sa Slovačkom u Bratislavi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.