open-navfaktor-logo
search
Nakon operacije
Alija Hadžiosmanović Braco: Pod prozorima mi je bilo i po 300 ljudi, i reis Kavazović se raspitivao za moje zdravlje
Legendarni sarajevski fudbalski trener Alija Braco Hadžiosmanović uspješno se oporavlja nakon operacije koljena. Danas je bio na kontroli na kojoj su mu doktori izvadili konce. 
05.05.2022. u 21:27
get url
text

Zbog operacije se otežano kreće, ali kaže da će uskoro biti u top formi.

- Hamo Granov mi kaže: "Ko šepa, neka krepa" – kroz smijeh za Faktor govori Hadžiosmanović.

Ovaj fudbalski trener operisao je koljeno u 72. godini života, a tek sada su ga stigle povrede koje je zadobio igrajući na šljaci za Vrbanjušu, Vratnik i Saobraćajac. Veliki broj prijatelja, sportista i sportskih radnika bio je zabrinut za njegovo zdravstveno stanje i, kako kaže, svakodnevno su dolazili ispred ortopedije.

- Dnevno je meni dolazilo, vrlo bi ružno bilo reći pod prozore jer nisu mogli ući, po 300 ljudi. Ljudi ne mogu da vjeruju da nešto meni može biti. Za moje zdravlje se raspitivao i reis Husein Kavazović - ističe Hadžiosmanović. 

Podsjetimo, Braco se u centru pažnje našao kada je njegova Vrbanjuša prošle godine bila izbačena iz Kantonalne lige. Hadžiosmanović je za sve optužio Nogometni savez Kantona Sarajevo, zbog čega je dobio dvogodišnju suspenziju. Prvi čovjek FK Vrbanjuša je 2020. godine dobio i Šestoaprilsku nagradu u oblasti sporta.

Hadžiosmanović je govorio i o Vrbanjuši, Pofalićkom, Ivici Osimu, selektoru Petevu... Sve to možete pogledati u videu ispod: 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.