open-navfaktor-logo
search
Šestoaprilska nagrada
Alija Hadžiosmanović: FGR zna ko je Braco, drago mi je da su sa mnom akademici, malo nas je legendi...
Alija Hadžiosmanović Braco nakon što je dobio Šestaoprilsku nagradu za oblast sporta ponovo se našao u žiži ineteresovanja javnosti u glavnom gradu BiH.
13.03.2020. u 21:47
get url
text

Njega je za ovu nagradu kandidovao Fudbalski Savez Kantona Sarajevo, a među Sarajlijama su podjeljenja mišljenja da li je nagrada otišla u prave ruke. Upravo je sve to bio povod za razgovor sa njim.

Alija Hadžiosmanović Braco o Šestoaprilskoj nagradi i ko mu je prvi čestitao:

- Drago mi je da su sa mnom akademici, jer ipak ja sam čovjek koji je 43 godine radio u radnoj organizaciji "Vodovod i kanalizacija" i mogu se pohvaliti da sam 404 čovjeka zaposlio. Prvi mi je čestitao gospodin Adnan Gušo.

O činjenici da su u javnosti podjeljenja mišljenja o tome da li je zaslužio nagradu?

- Fina gradska raja zna ko je Braco. Moj najveći uspjeh je što sam uveo Vrbanjušu u Premijer ligu BiH iz devetog ranga takmičenja. Bio sam 26 godina kapiten Sarajevsko-zeničke zone. Iza klubova su stajali gradovi, a iza mene rahmetli majka Šefika, otac Salem, supruga Mevluda... Dobijao sam grdne pare da Vrbanjuša bude Đerzelez. Krvavo sam zaslužio Šestoaprilsku nagradu.

Šta misli o gradonačelniku Abdulahu Skaki?

- Abdulah Skaka voli ovaj grad i cijeli život je posvetio uljepšavanju. Iskrene čestitke svim vijećnicima koji su me izabrali, jer su znali cijeniti moj rad. Malo nas je ostalo legendi u Sarajevu...

Šta smatra svojim najvećim uspjehom?

- Prvu sam loptu u ratu unio u Skenderiju. 2.500 igrača sam izveo na selamet.

Kome se sve zahvalio za održavanje Bajramskog turnira?

Vrbanjuša je sve krvavo osvojila. Ne smije se zaboraviti da nismo imali svlačionica. Utakmice smo igrali u Visokom jer nismo imali 9.000 maraka.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.