open-navfaktor-logo
search
Novi trener Stare dame
Allegri nastavlja "pritiskati" rukovodstvo Juventusa, Pjanića želi vratiti u Torino
O svojoj budućnosti u redovima Juventusa Cristiano Ronaldo donijeti će odluku po završetku Evropskog prvenstva koje počinje večeras.
11.06.2021. u 13:56
get url
text

I dok, prema pisanju italijanskih medija, ostanak portugalskog napadača u Torinu ne spada među prioritete, angažman Miralema Pjanića i 23-godišnjeg Manuela Locatellija to bi mogao biti.

VEZANI TEKST - Allegri se sastao s upravom Juventusa: Je li Pjanić među prioritetima?

Portal Football-italia.net prenosi kako je Pjanić otvoren za povratak u Staru damu poslije godine provedene u Barceloni. Ipak, izvještaji iz Španije tvrde kako bi Juventus Zmaju mogao ponuditi tek posudbu, dok bi ga Barcelona radije prodala.

Bilo kako bilo, novi trener Juventusa Massimiliano Allegri, s kojim je Pjanić u prošlosti uspješno sarađivao, označio je 31-godišnjeg veznjaka kao prioriet jer Rodriga Bentancura vidi na drugoj poziciji, prenosi Sky Sport.

Skoro istovjetne informacije je prije nekoliko dana objavio i Corrriere dello Sport, što potvrđuje da Allegri vrši ozbiljan pritisak na upravu Juventusa kako bi Pjanića vratio u Italiju. Ipak, u odnosu na najnovije vijesti ranije je umjesto Locatellija u opciji bio Paul Pogba.

Ukoliko se sumiraju informacije iz dva izvora, onda je jasno da je Allegri baš zagrizao za povratak bh. veznjaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.