open-navfaktor-logo
search
Nakon saopćenja NS
AM SDA: Ako Našu stranku ne zanima država, neka bar prestanu amnestirati one koji je pokušavaju rušiti
Asocijacija mladih SDA oglasila se povodom današnjeg saopćenja Naše stranke gdje su SDA okarakterisali kao glavnog krivca za aktuelnu političku krizu u Bosni i Hercegovini.
04.11.2021. u 17:54
get url
text

Iz AMSDA tvrde da su tvrdnje Naše stranke pokušaj amnestiranja Milorada Dodika i SNSD-a od odgovornosti za rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

- Ako Naša stranka osjeća potrebu da se politički obračunava sa SDA u okolnostima u kojima Dodik protivustavnim djelovanjem direktno ugrožava mir i stabilnost, onda ili imaju namjeru pomoći mu u tome ili ih ne zanima ništa više od nekoliko kantona i pripadajućih im budžeta pa su spremni zarad sitnih uskostranačkih interesa založiti interese države.

Podsjetit ćemo da je Naša stranka imala priliku postati dio jedinstvenog probosanskog bloka koji bi se na državnom nivou suprostavio antidržavnim politikama, ali su umjesto toga izabrali dobro plaćenu opozicionu hladovinu iz koje će kritikovati sve što urade ili ne urade oni koji nisu pobjegli od te odgovornosti.

Zaista se nadamo da će Naša stranka konačno, nakon 13 godina postojanja, proširiti svoje djelovanje na prostor entiteta RS ili u sredinama u kojima Bošnjaci nisu dominantna većina, da će shvatiti pogubnost suzdržanosti pri oduzimanju kontrole nad CIK-om od SNSD-a i HDZ-a, isporučivanja Mostara HDZ-u ili uvođenja te stranke u vlast Tuzlanskog kantona, te da će smoći snage da interese države stavi ispred potrebe preuzimanja vlasti u dva kantona.

Ako to nisu u stanju, onda barem ovaj put neka ne odmažu u borbi protiv onih koji prijete novim sukobima i ratom - navodi se u saopćenju AM SDA.

Podsjetimo, iz Naše stranke danas su izdali saopćenje u kojem su SDA okarakterisali kao glavnog krivca za aktuelnu političku krizu u BiH, te da pritiska prema američkom kongresu i Briselu uopće nije bilo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.