open-navfaktor-logo
search
O NSRS-u
Ambasada SAD-a pozvala na neophodnost civiliziranog dijaloga
Snažno osuđujemo fizički napad, poručili su iz Ambasade
24.12.2019. u 13:32
get url
text

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini osudila je nasilje koje se jučer dogodilo tokom zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske, naglašavajući da za nasilje i prijetnje nema mjesta u demokratskoj debati.

- To nije način da se riješe nesuglasice zbog različitih mišljenja. Snažno osuđujemo fizički napad i pozivamo na neophodnost profesionalnog i civiliziranog dijaloga - rečeno je u tweetu iz Ambasade SAD-a u BiH.

Sinoćnje zasjedanje Narodne skupštine RS-a gdje se trebalo, a najmanje govorilo, o Programu reformi, dokumentu koji su članovi Predsjedništva usvojili u novembru, te putem Misije BiH u Sjevernoatlantskom savezu (NATO) uputili u sjedište NATO-a u Bruxellesu, bilo je više nego burno.

Ministar policije RS-a Dragan Lukač je stojeći za skupštinskom govornicom pozvao poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) Draška Stanivukovića da mu priđe, što je ovaj i učinio, ali je Lukač na njega prvo bacio papire, a potom ga i nasilno odgurnuo. Naknadno se izvinio narodnim poslanicima RS-a i javnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.