Počeo sastanak

Ambasadori zemalja članica Upravnog odbora PIC-a razgovaraju o situaciji u BiH

Objavljeno: 17.06.2019. u 16:13

Na sastanku će se, kako je to ranije najavljeno, razgovarati o trenutnoj sveukupnoj situaciji u BiH, sa posebnim fokusom na neformiranje vlasti nakon Općih izbora

FOTO: Damir Hodžić

Dvodnevni sastanak političkih direktora zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) počeo je u zgradi Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu.

Na sastanku će se, kako je to ranije najavljeno, razgovarati o trenutnoj sveukupnoj situaciji u BiH, sa posebnim fokusom na neformiranje vlasti nakon Općih izbora. 

Foto: Damir Hodžić

U utorak, 18. juna, politički direktori će se sastati sa Zajedničkim kolegijem oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Sastancima će prisustvovati i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a za Evropu i Euroaziju Matthew Palmer, koji boravi u posjeti našoj zemlji.

Konferencija za medije visokog predstavnika Valentina Inzka i prvog zamjenika visokog predstavnika Michaela Scanlana planirana je u utorak, nakon okončanja sastanka Upravnog odbora PIC-a.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije