open-navfaktor-logo
search
Protiv rušenja države
Amra Šabić El-Rayess pozvala građane SAD-a da pišu predsjedniku Bidenu za spas BiH
Amra Šabić El-Rayess, profesorica na Univerzitetu Columbia u New Yorku porijeklom iz Bosne i Hercegovine, pozvala je Bosance i Hercegovce sa adresom u Sjedinjenim Američkim Državama da se probude i da "spriječe raspada BiH", te da ukažu na aktuelna politička dešavanja u Bosni i Hercegovini.
12.01.2022. u 13:43
get url
text

Pozvala je sve stanovnike SAD-a porijeklom iz BiH da pošalju pismo američkom predsjedniku Joeu Bidenu.

- Molim vas, sve vas koji ste u SAD-u, a ima nas na stotine hiljada, pošaljite sa svojih telefona na broj 50409 ovaj tekst "GO MIR" i u vaše ime i na osnovu vaše adrese automatski sistem će poslati pismo protiv rušenja BiH na adrese Predsjednika SAD-a Joe Biden-a i svim senatorima i kongresmenima u vašem području. Sistem je kreiran da automatski šalje pisma. Čitav proces traje 30 sekundi. Ne moze biti lakše, samo pošaljite tekst "GO MIR" na 50409 sa vašeg telefona. Do sada je poslano automatski vec 10.150 pisama – napisala je Šabić El Reyess, te dodala:

- Molim vas, aktivirajte se. Podijelite ovo na vašim stranicama i ako niste u SAD-u jer sigurna sam da imate prijatelje i rodbinu koji jesu ili znaju nekog ko jeste. Šaljite na sve strane. Utrošite 30 sekundi svog vremena. Neka dobije vlada SAD-a milione naših pisama protiv rušenja BiH.

Kazala je kako ova vrsta masovnog pritiska na američke političare ne može biti lakša.

Pismo koje će biti poslano u ime građana možete pročitati OVDJE.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.