open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Ander Herrera potvrdio da napušta Manchester United
Špancu ugovor sa Unitedom ističe ovog ljeta, a očekuje se da će slobodan igrač potpisati za Paris Saint-Germain
11.05.2019. u 13:01
get url
text
Ander Herrera
Ander Herrera

Španski fudbaler Ander Herrera u video poruci na društvenim mrežama potvrdio je da će na kraju tekuće sezone napustiti Manchester United.

“U mom srcu je crveno, znao sam to od prvog trenutka kada sam zaigrao ovdje i kada sam obukao dres. Klub sa hiljadama navijača koji poštuju i pamte svakog igrača koji je davao maksimum. Osjećao sam se posebno kada sam čuo kako pjevaju moje ime. Ponosan sam što su navijači odlučili da budem dio ove nevjerovatne istorije. Svaki put kada sam nastupao za ovaj klub, u svakoj utakmici, u pobjedama i porazima, čak i kada nisam mogao pomoći na terenu, shvatio sam šta ovaj klub znači. Sjećaću se svake od gotovo 200 utakmica koje sam igrao u ovom dresu, jer je igranje za najveći klub u Engleskoj bila istinska čast. Hvala za ovih nevjerovatnih pet godina“, rekao je 29-godišnji Herrera u poruci.

Špancu ugovor sa Unitedom ističe ovog ljeta, a očekuje se da će slobodan igrač potpisati za Paris Saint-Germain.

Prema navodima britanskih medija klub sa Old Trafforda će u nadolazećem prelaznom roku napustiti i kapiten Antonio Valencija, koji je dugo izvan terena zbog povrede, i Juan Mata. Navodno je 31-godišnji Mata blizu prelaska u Barcelonu.

Herrera je u Manchester United došao 2014. godine iz Athletic Bilbaa za 28 miliona eura. Karijeru je počeo u Zaragozi. Za “crvene đavole“ je odigrao 189 takmičarskih utakmica i postigao 20 golova. U dresu reprezentacije Španije upisao je dva nastupa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.