open-navfaktor-logo
search
Napušta Grbavicu
Anel Šabanadžović ruši Željin rekord, otac Refik potvrdio transfer
Da je transfer mladog veznjaka Željezničara u AEK gotovo stvar, potvrdio je njegov otac Refik Šabanadžović u izjavi za jedan grčki portal
30.10.2018. u 20:59
get url
text

Devetnaestogodišnji vezni fudbaler Željezničara Anel Šabanadžović trebalo bi da uskoro postane novi član grčkog prvaka AEK-a.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i sin proslavljenog fudbalera Željezničara, Crvene zvezde i AEK-a Refika Šabanadžovića, ostat će u Željezničaru do kraja sezone, a spekuliše se da bi klub sa Grbavice trebao zaraditi čak milion eura na ime obeštećenja, što će biti najveća prodaja u historiji tima iz Zvorničke 27.

Ovu vijest je u izjavi za grčki portal Gazzetta.gr potvrdio i njegov otac Refik Šabanadžović, koji je i sam nosio dres atinskog kluba.

- Dogovor između dva kluba je postignut. Ubrzo ćemo Anel i ja doći u Atinu kako bismo dogovorili i lične uslove. Svima je dobro poznato šta sam dao atinskom klubu i koliko sam se borio za njega. Imao sam priliku da igram u drugim klubovima u inostranstvu, ali nisam pogriješio što sam izabrao AEK - kazao je bivši fudbaler Željezničara.

Inače, dosadašnji rekord, kada je riječ o visini obeštećenja, drži transfer Semira Štilića za kojeg je Lech platio 540.000 funti.

Šabanadžović je ove sezone u dresu Željezničara u svim takmičenja upisao ukupno 14 nastupa, a postigao je i jedan pogodak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.