open-navfaktor-logo
search
Neodgovorno
Apel Hitne pomoći KS: Ne parkirajte na mjestima označenim za naša vozila
Neodgovorni pojedinci parkiraju na mjestu označenom za vozilo hitne pomoći. Time, vjerovatno ne znajući, mogu ugroziti pružanje hitne medicinske pomoći povrijeđenim i oboljelim, naveli su iz Hitne pomoći KS
30.11.2019. u 15:16
get url
text
Hitna pomoć KS

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo je na svojoj Facebook staranici objavio apel građanima, tačnije vozačima, u kojem ih bukvalno mole da obrate pažnju na parkirna mjesta rezervisana za vozila hitne pomoći. Naime, događa se da im redovno ta mjesta zauzimaju nesavjesni vozači ne vodeći računa da time direktno ugrožavaju ljudske živote onima zbog kojih hitna pomoć izlazi na teren.

- Molimo vas ne parkirajte na mjesto označeno za vozilo hitne medicinske pomoći. Unatoč horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji neodgovorni pojedinci parkiraju na mjestu označenom za vozilo hitne pomoći. Time, vjerovatno ne znajući, mogu ugroziti pružanje hitne medicinske pomoći povrijeđenim i oboljelim - stoji u pelu Hitne pomoći Kantona Sarajevo.

Mnoštvo je komentara ogorčenih građana.

- Mi građani pješaci ovog grada od auta po trotoarima nemamo gdje hodati jedino po cesti i gledati da vas sta ne pokupi.Stanje sa parkiranjem na mjestima gdje ne bi trebalo je užasno, bez imalo reda i kulture - navodi jedan od sugrađana.

Neki od njih dodaju kako je gran prepun nesavjesnih vozača koji se moraju kažnjavati.

- I obavezno kažnjavati kretene koji neće da se pomjere na ulici da vozilo hitne prođe - ukazuje jedan od građana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.