open-navfaktor-logo
search
Potvrdio advokat
Arminu Berberoviću određen jednomjesečni pritvor
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Arminu Berberoviću, osumnjičenom za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja.
29.05.2023. u 10:52
get url
text

VEZANI TEKST - Ročište za određivanje pritvora: Armin Berberović priznao krivicu, otkrio da je radio u taxi službi

Informaciju da mu je određen pritvor potvrdio je za Faktor njegov advokat Rusmir Karkin, dodavši da još čeka rješenje. 

Berberović (27) je priveden nakon saobraćajne nesreće kada je automobilom kojeg je vozio na pješačkom prijelazu u naselju Marijin Dvor usmrtio mladu doktoricu Azru Spahić. Vozio je bez vozačke dozvole, odnosno nema položen vozački ispit, i imao je alkohola u krvi.

U nesreći u kojoj je na mjestu poginula ova mlada doktorica teško su povrijeđene i njene dvije prijateljice, godinu starija Alma S., također mlada doktorica, porijeklom iz Zenice, koja je zadobila po život opasne povrede, te 21- godišnja E. S. s Ilidže, koja je nakon zbrinjavanja u bolnici, puštena na kućno liječenje.

Određivanje pritvora predložilo je Tužilaštvo Kantona Sarajevo zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osunjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

Berberović se na ročištu za određivanje pritvora, održanom sinoć, izjasnio krivim, dodavši da se kaje. Na ročištu je kazao i da je radio u taxi službi, a njegov advokat je dodao da nije radio kao vozač već kao dispečer.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.