Ima niz ideja kako "ubiti" vrijeme, a jedna od njih je igranje šaha. Prave zvijezde njegovih video zapisa "Ostani kući" su magarica Lulu i poni konjić Whiskey.

Objave na Twitteru i videozapisi na YouTubeu dio su kampanje za podizanje svijesti kojom Schwarzenegger pokušava potaknuti ljude da ostanu kod kuće i da zadrže socijalni razmak u vremenima koronavirusa.

Najurnebesniji video je igranje šaha protiv magarice Lulu, pišu SN. Šah s magarcem je zabava za njegove obožavatelje, ali Schwarzenegger ima vremena napretek i pokazuje da je istinski obožavatelj šaha. Još se ne zna rezultat između ovih šahovskih genijalaca, gdje četveronožna šahistkinja ima malo problema s razumijevanjem pravila, ali to nije ni bitno jer su nasmijali veliki broj ljudi u ova sumorna vremena.

Zapravo su videozapisi s njegovim životinjama toliko popularni da im je Schwarzenegger odlučio izraditi robnu marku majica, a sva zarada će ići u fondaciju "All-Stars-After-School All-Stars", koju je osnovao 1992.

- Evo vam svakodnevne zabave s Lulu. Ona nije najbolji šahovski partner, ali napreduje. Ako sa svojom porodicom odgađate nešto poput učenja šaha, iskoristite vrijeme u izolaciji za šah - objavio je na Twitteru Schwarzenegger i pritom izazvao Garija Kasparova.

Nije se dugo čekalo na Garijev duhoviti odgovor:

- Nemam konja pa ću igrati protiv pobjednika.

Terminator je uspio izvući jedan promidžbeni remi protiv Kasparova na simultanki 2002. Imali su oni još međusobnih ogleda, ali bivši guverner Kalifornije nije bio ni blizu prvom rezultatu.