- Oni kojima je potrebno liječenje, bit će smješteni u prostoru stare hirurgije u centru grada - rekao je Šeranić.

Pojasnio je da su će u studentskim paviljonima biti smještene osobe koje gravitiraju Banjoj Luci, njih 111, a ostali u đački dom u Bijeljini.

- U pitanju su, za sada, tri osobe - rekao je ministar zdravlja.

Pojasnio da su pavoljoni Studentskog centra izabrani za karantin prvenstveno zbog uvjeta koje pružaju.

- Osobe koje će biti smještene u ovom objektu imat će kompletan zdravstveni nadzor, a objekat će osiguravati policija - rekao je Šeranić i zamolio medije da od danas ne snimaju Studentski centar s ciljem zaštite identiteta osoba koje će na toj lokaciji biti smještene.

Pojasnio je da je ovaj način postupanja preduzet zbog toga što se osobe, koje su bile u kućnoj izolaciji, nisu pridržavale te mjere, što je opasnost za širenje virusa korona.

Dodao je da mještani, koji žive u okolini, nemaju razloga za brigu jer osobama koje će biti smještene u paviljone neće biti dozvoljeno kretanje.

Šeranić, kao i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević i direktorica Doma zdravlja Banja Luka Nevena Todorović obišli su danas Studentski dom te istakli da će danas u potpunosti biti spreman za smještaj pozitivnih na virus korona.

Šeranić je ranije rekao da će biti testirani i članovi porodica osoba pozitivnih na koronavirus.

- Ako budu negativni, ostat će u kući, u suprotnom i oni idu u Studentski centar - naveo je Šeranić i najavio masovnije testiranje osoba kako bi se spriječilo širenje virusa.

Novi virus korona u RS-u je do sada potvrđen kod 114 osoba.