open-navfaktor-logo
search
Vlada KS
Barlov direktorica Zavoda za izgradnju KS, imenovani i upravni odbori u zdravstvenim ustanovama
Belma Barlov imenovana je za direktoricu Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo na mandat od pet godina, a Adnan Jašarević za vršioca dužnosti direktora Kantonalne agencije za privatizaciju Sarajevo.
07.07.2021. u 13:46
get url
text

Barlov je u maju imenovana za vršiteljicu dužnosti direktorice Zavoda, a nakon što je dužnosti razriješen dotadašnji direktor Mirza Hulusić.

Barlov je na ovu funkciju došla sa mjesta direktora Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo, a diplomirani je inženjer arhitekture, a Jašarević je u prethodnom mandatu Vlade Edina Forte vršio dužnost predsjednika Skupštine KJKP Tržnice-pijace.

Jašarević će na ovoj funkciji biti do izbora novog direktora, do okončanja konkursne procedure, a najduže tri mjeseca.

VEZANI TEKST - Belma Barlov imenovana za v. d. direktorice Zavoda za izgradnju KS

Imenovala je Vlada i upravne odbore nekoliko zdravstvenih ustanova a većinom su u odborima SDP-ovi članovi, te članovi Naroda i pravde.

Upravni odbor Zavoda za sportsku medicinu Kantona Sarajevo čine Haris Fazlagić, Dževad Vrabac, Tamara Jovović-Sadiković, Elmedin Bicaj i Amela Halilbašić.

U Upravni odbor Javne ustanove Zavod za zaštitu zdravlja studenata UNSA imenovani su Radivoj Jadrić, Nejra Zejnulahu Suljagić, Minela Fatić, Aida Forto, Šahim Kahrimanović.

Upravni odbor Zavoda za bolesti ovisnosti KS čine Ajla Julardžija, Senad Hasanagić, Magbula Grabovica, Edina Bilić Komarica i Eldina Bešlagić.

Članovi Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS su Vesna Hadžiosmanović, Ahmet Berilo, Elma Merdžanović, Jasna Husejinbegović Musić i Đemila Prašović.

U Upravni odbor Zavoda za javno zdravstvo KS imenovani su Remzija Šetić, Mirza Mraković, Snežana Bursać Aranđelović, Melita Hadžibegović i Zlatan Hamza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.