open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo
Bećirović i Fitschen: Važno nastaviti saradnju BiH i Njemačke
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je danas ambasadora Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Thomasa Fitschena, s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i drugim pitanjima koja povezuju dvije države.
23.11.2022. u 20:05
get url
text
Denis Bećirović i Thomas Fitschen

Na sastanku je ocijenjeno da su odnosi Bosne i Hercgovine i Savezne Republike Njemačke vrlo dobri te da su institucionalna saradnja i intezitet posjeta na visokom nivou. Zaključeno je kako je važno nastaviti razvijati saradnju te održati dinamiku susreta zvaničnika dvije države.

Član Predsjedništva BiH Bećirović rekao je da je SR  Njemačka više puta dokazala da kao prijatelj stoji uz Bosnu i Hercegovinu te da može računati na njenu podršku. Izrazio je zahvalnost na snažnijem fokusu SR Njemačke u Bosni i Hercegovini te za podršku u reformskim procesima.

Posebno je ukazao na nedavnu odluku Bundestaga o odobravanju ponovnog učešća njemačkih vojnika u sklopu misije EUFOR Althea u BiH.

Zahvalio je SR Njemačkoj, kao jednom od najvećih donatora, i na angažmanu u oblasti deminiranja u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Fitschen je najavio nastavak podrške SR Njemačke reformskim i integracijskim procesima Bosne i Hercegovine te razvoju prijateljskih odnosa u cjelini, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.